3 secrete pentru a rămâne productiv fără să riști epuizarea profesională

Dupa o zi mai lunga la locul de munca te simti epuizat si simti ca nu mai ai nicio forta? Ai impresia ca te afli tot timpul intr-o situatie de urgenta, ca esti foarte stresat la locul de munca si ca nu reusesti mereu sa faci toate lucrurile la timp? In acest caz, ai mare grija la Burn Out sau cu alte cuvinte, la epuizarea profesionala.

Aceasta stare de oboseala te poate face sa te pierzi cu totul, sa te debusolezi si sa nu mai ai in vedere obiectivele tale profesionale.

Alege deci asa cum trebuie felul in care iti petreci ziua, felul in care iti gestionezi timpul, cum iti exploatezi la maximum creierul sau rezervele tale de energie.

Iata cateva sfaturi de care sa tii cont

Devino stapanul timpului tau. Esti extrem de ocupat incat simti ca nu vei duce niciodata la bun sfarsit tot ce ai de facut? Toata lumea trece prin asta. In acest caz, ar trebui sa devii un expert in gestionarea timpului. Asta inseamna ca trebuie sa stii cat timp trebuie sa consacri unei anumite activitati, astfel incat sa poti progresa cu adevarat in realizarea obiectivelor.

Fa din creier cel mai bun aliat al tau. Ai impresia ca stii totul despre functionarea creierului tau? Stiai insa ca acesta functioneaza diferit in anumite momente ale zilei? Trebuie deci sa incerci sa iti acorzi ritmul cicardian –ceasul biologic cu alte cuvinte, pentru a reusi sa iti maximizezi energia, pentru a face anumite lucruri mai devreme sau mai tarziu decat sa te simti epuizat din cauza faptului ca anumite lucruri dureaza prea mult.

Diminetile sunt mai calme deci ar fi bine sa incepi cu activitaitle care dureaza cel mai mult si care sunt mai solicitante.

Ai grija la nivelul de energie. Miscarea reprezinta cea mai buna modalitate de a mentine energia la un nivel constant. Exercitiile sunt benefice nu doar pentru a-ti imbunatati sanatataea- circulatia sanguina dezvoltarea muschilor sau mentinerea inimii in forma ci si pentru ameliorarea performantelor cognitive ale creierului, capacitatea de a rezolva probleme si pentru a stimla memoria pe termen lung.

Lasă un răspuns