6 lucruri pe care să nu le faci niciodată înainte de a merge la medic

Planuiesti in viitorul apropiat o vizita la medic, fie pentru un control de rutina, fie pentru o anumita problema de sanatate? Iata care sunt lucrurile de evitat inainte de a face asta.

Nu bea niciodata cafea inainte de un test sau de analize. Daca vei merge la doctor pentru un consul normal, iti va lua tensiunea arteriala. Deci nu ar trebui sa bei cafea, pentru a nu altera cumva rezultatele. Rezultatele vor creste in mod artificial si iti vei face probleme degeaba.

Acelasi lucru este valabil si pentru tigari sau pentru produsele decongestionante care se vand la liber.

Nu consuma alimente grase inainte de a-ti lua sange. Inainte de a-ti face o analiza de sange, ar trebui sa te abtii sa nu manaci gras, deoarece se vrea sa se obtina o imagine precisa cu privire la starea ta de sanatate. Cel mai binr ar fi sa nu mananci deloc pentru a nu obtine rezultate false. Pentru testele de sange care includ masurarea colesterolului sau a nivelului de lipide, cel mai bine ar fi sa nu mananci cu 8-10 ore inainte de a –ti lua sange.

Nu iti fa manichiura sau pedichiura inainte de a merge le dermatolog. Dermatologul este cel care iti va examina corpul. Aici intra si unghiile. Nu purta deci unghii cu gel sau unghii date cu lac. Unghiile tale pot semnala anumite afectiuni mai grave decat unele cuperci. Aici intra anemiile, diabetul si chiar unele cardiopatii.

Nu bea alcool inainte de un test de colesterol. Pentru ca nu ai vrea sa iti modifici trigliceridele si sa te ingrijorezi degeaba cu privire la anumite rezultate. Recomandarea este sa nu bei alcool macar cu 24 de ore inainte de analize. In plus, ar trebui sa eviti alimentele grase, dulciurile si sa nu ai mese copioase inainte de analize.

Bea apa inainte de un test de urina. Cel mai bine ar fi sa nu suferi de dezhidratare atunci cand faci un test de urina. Un episode de dehzidratare poate sa altereze rezultatele testului de urina.

Nu te da cu un deodoratnt inainte de o mamografie. Multe produse anti-transpiratie contin aluminiu, care seamana cu imaginile calcifierilor din sani.

Lasă un răspuns