6 reguli alimentare de care să ții cont pentru a reduce aciditatea din organism

Pentru a functiona asa cum trebuie, organismul nostru are nevoie de un mediu cu un pH echilibrat. Intr-un organism sanatos, pH-ul sanguin este stabil. Va oscila in jurul valorii de 7,40. Este deci lejer alcalin. Dar atunci cand acest pH se va diminua, organismul devine acid.

Cu alte cuvinte, va trebui in acest caz sa foloseasca un nivel foarte ridicat de energie pentru a putea compensa acest dezechilibru. Dar tinand cont de anumite sfaturi sau trucuri, vei reusi sa reduci aciditatea din organism.

Nu mai consuma alimentele transformate. Alimentele industriale transformate sunt bogate in agenti de textura, aditivi si conservanti care fac organismul sa devina foarte acid.

Consuma proteine vegetale mai degraba decat proteine animale. Proteinele animale provoaca un acid foarte mare. Iar excesul lor duce la o supraproductie de acizi urici, fosforici si sulfurici care sunt foarte greu de eliminat. Iar printre produsele lactate, iaurtul si branza sunt cele mai acidifiante.

Inlocuieste faina alba cu una integrala.Faina alba este o faina rafinata care a trecut prin procese chimice care i-au eliminat o mare parte din nutrienti. La fel ca si sarea sau zaharul alb, faina alba nu prezinta niciun interes din punct de vedere nutritional.

Opteaza pentru o alimentatie bogata in fibre. Fibrele vor ajuta la reducerea aciditatii din organism.

Consuma cat mai multe cruditati. Fructele si legumele, consumate crude, sunt foarte bogate in vitamine, minerale, oligoelemente, fibre si antioxidanti. Acesti nutrienti poseda numeroase virtuti si permit protejarea sistemului imunitar, reducerea imbatranirii celulelor si eliminarea deseurilor care se pot acumula in organism. Iar faina integrala este bogata in minerale care joaca un rol deloc de neglijat in ceea ce priveste echilibrul acidobazic.

Bea sucuri de legume si infuzii. Sucurile de legume sunt cele care aduc organismului toate elementele nutritive – vitamine, minerale, enzime si aminoacizi, elemente de care organismul are nevoie pentru a se alcaliniza si pentru a compensa excesul de aciditate. Daca vei bea suc de legume in fiecare zi, vei reusi sa previi sau sa tratezi problemele legate de un teren care este mult prea acid.

In ceea ce priveste infuziile, unele plante sunt foarte mineralizante. Printre cele mai populare se numara urzica, menta sau ovazul.

Lasă un răspuns