Câteva principii după care mă ghidez în viață

De-a lungul timpului am luat la cunoștință diverse principii pe care m-am străduit să le înțeleg și de-ndată ce-am făcut-o am început să le aplic în viața mea de zi cu zi. În timp am conștientizat că nu am decât de câștigat dacă voi continua să mă asociez cu ele.

Nu vă spun să credeți că sunt corecte, nu vă spun să le aplicați neapărat în viața voastră ci să faceți asta doar dacă simtiți că așa e mai bine pentru voi. Fiți sceptici cu orice lucru. Testați și puneți la îndoială orice și abia apoi hotărâți-vă dacă vă asociați cu ele sau nu.

Oferă doar ce ai vrea să primești – Probabil cel mai important principiu și cel mai bun lucru pe care-l poți face e să oferi doar ceea ce ai vrea să primești. Atunci când vei înțelege că toți suntem unul iar dacă faci rău cuiva îți vei face de fapt rău ție viața ta va devenii mult mai bună.

Nu există ”Nu pot” ci doar ”Nu vreau” – Ajungând la această înțelegere orice obiectiv ți se va părea mult mai ușor de realizat. Trebuie doar să-ți dorești suficient de mult asta iar lucrurile vor decurge de la sine.

Niciodată nu spune niciodată – Majoritatea treburilor ți se întâmplă exact în momentele în care te aștepți mai puțin, așadar niciodată să nu spui niciodată.

Nu avea pretenții de la nimeni – Singura persoană de la care poți avea pretenții și așteptări ești chiar tu. Având așteptări de la alții sunt mari șanse ca acestea să nu se îndeplinească iar tu să fi dezamăgit. Având așteptări de la tine vei fi mult mai motivat să le realizezi și mult mai satisfăcut în momentul în care acestea se vor îndeplini.

Acestea sunt cele mai importante, pentru mine, principii pe care le aplic zilnic în viața mea. Dacă vi se par folositoare le puteți aplica fără îndoială.

Lasă un răspuns