Confort digestiv, anti-inflamatoriu… de ce să consumi mai mult piper în viața de zi cu zi?

Aceasta mirodenie, care se regaseste pe foarte multe mese la ora cinei sau a pranzului si in nenumarate feluri de mancare si care este foarte apreciata mai ales pentru a pune cel mai bine in valoare felurile de mancare sarate, are o multime de beneficii daca este consumata in viata de zi cu zi.

Are o actiune benefica asupra tranzitului intestinal, poate atenua durerile sau poate stimula sistemul imunitar. Descopera citind acest articol toate virtutile terapeutice ale piperului, noul tau aliat in materie de sanatate.

Piperul poate ameliora digestia si poate trata problemele digestive. Chiar daca are un gust pronuntat, picant in gura, piperul este excelent pentru sistemul digestiv. Studiile recente au ajuns la concluzia ca piperul poate stimula productia de saliva, de sucuri gastrice deci este o buna modalitate de a stimula digestia si de a o ameliora. Este deci indicat in caz de baloanare, de constipatie sau chiar de flatulente. Se poate folosi de asemenea pentru a trata starile de greata trecatoare.

Piperul este un puternic anti-inflamatoriu si anti-durere. Piperina care confera piperului gustul sau picant este cea are un efect anti-durere si anti-inflamatoriu asupra corpului. Astfel ca, s-a demonstrat deja faptul ca piperul se poate folosi pentru a atenua durerile articulare sau durerile dentare chiar.

In caz de raceala, apeleaza la aceasta mirodenie. Piperul se recomanda mai ales atunci cand sistemul imunitar este putin mai slabit. Mai ales pe perioada de iarna cand racelile sunt mai dese.

Aceste mici seminte au o putere tonifianta si antibacteriana asupra organismului. Te vor ajuta sa stimulezi productia de mucus pentru a evacua foarte repede mucozitatile prezente in caile respiratorii.

Piperul ajuta la absorbtia anumitor activi. Acest tonifiant al organismului mai detine o alta putere. Este vorba despre faptul ca poate potentializa absorbtia anumitor nutrienti prezenti in alimentele pe care le consumam. Deci sa il folosesti in toate retelele tale sarate este o idee excelenta.

Este de asemnenea un excelent complement pentru remediile pe baza de plante si de mirodenii. Deci daca il vei asocia de exemplu cu curcuma, vei optimiza absorbtia de principii activi, precum curcumina.

Piperul este un condiment foarte bun pentru moral. Piperul are un punct in comun cu ciocolata. Se pare ca poate favoriza productia de endorfina. Deci ne ajuta sa ne binedispunem si sa alungam starile de depresie.

Piperul este o sursa interesanta de vitamine si de minerale. Pe langa diferitele sale actiuni antibacteriene, anti-inflamatorii sau anti-durere, mai trebuie sa stiti ca piperul mai contine o multime de vitamine si de minerale interesante, esentiale pentru buna functionare a organismului.

– vitaminele din grupa B (B1, B2, B6)
– vitamina A
– fier
– magneziu
– fosfor
– potasiu
– cupru

Lasă un răspuns