Echilibrul acido-bazic, un atu pentru sănătatea ta

Lichidele din corpul nostru precum sucurile digestive, sângele sau saliva, dar și unele țesuturi precum pielea au un PH foarte bine definit. Iar echilibrul acido-bazic este extrem de important atunci când vine vorba despre pentru a preveni o mulțime de afecțiuni și pentru a te bucura de o bună stare de sănătate în general.

Cele mai proaste obiceiuri alimentare, stresul, excesele alimentare sau chiar și lipsa somnului pot duce la dezechilibre atunci când vine vorba despre PH, acesta coborând. Pentru a menține acest echilibru acido-bazic, organismul dispune de sisteme tampon. Aciditatea este tamponată de către minerale pentru ca organismul să își regăsească echilibrul.

Alimentele de favorizat. Vorbim aici despre alimentele alcaline, adică cele mai bogate în minerale, precum fructele și legumele. Citricele, fructele uscate dar și toate legumele sunt alcalinizante.

Pentru un echilibru acido-bazic în top, ar trebui deci să consumi legume crude, în prima parte a mesei. În paralel cu o alimentație sănătoasă, practicarea unei activități fizice te va ajuta să elimini reziduurile prin transpirație.

Alimentele de evitat. Ar trebui să reduci la minimum porțiile de cereale, mai ales cele rafinate, să eviți pe cât posibil produsele lactate și să consumi cât mai mult lapte crud de capră sau de măgăriță.

Cel mai bine ar fi să reduci și consumul de carne, mai ales de carne roșie sau de mezeluri. Cel mai bine ar fi să le înlocui cu leguminoase. Cea mai bună soluție? Meniuri vegetariene în care să incluzi din când în când carne slabă sau pește.

În mod evident, trebuie să reduci și consumul de alcool.

Un bun acid echilibru acido-bazic este cel care îți va garanta o stare de sănătate ideală, de fier, care te va ajuta să te bucuri de o stare de bine și de o energie debordantă.

Lasă un răspuns