Fericirea ta trebuie să depindă doar de tine

Am trecut de-a lungul vieții, la fel ca și multe alte persoane din această lume, prin stări foarte nasoale și momente grele de depresie și anxietate. Declanșatorii acestora erau diferiți factori însă, cel mai important – o singură dată, a fost o despărțire. Da, fiecare a trecut printr-o deparțire și a fost mai mult sau mai puțin afectat însă pe mine chiar mă lovise rău depresia după acea fază, ajungând să stau tot timpul în casă, să nu mai vorbesc cu nimeni, să am tot timpul alcool în preajma mea și să nu mai am grijă de mine deloc.

Trecând peste acest moment am reușit să ajung la înțelegerea că fericirea mea trebuie să depindă numai și numai de mine. În acea perioadă fericirea mea era reprezentată de o fată care după ce a plecat mi-a lăsat în schimb depresia fiindcă depindeam, practic, pe plan emoțional de ea.

Cu timpul m-am tot gândit și am ajuns la concluzia că, noi ca oameni, suntem un întreg și nu avem nevoie de o altă persoană pentru a fi fericiți. De mici am fost învățați să căutăm fericirea în obiecte, acțiuni și persoane. Auzeam reclame care ne îndemnau să cumpărăm un anumit lucru pentru a fi fericiți, vedeam persoane bogate care păreau fericite și ne doream să avem la fel de mulți bani și faimă ca ei iar exemplele pot continua.

Nu trebuie să-ți cauți jumătatea pentru că ea nu există, sufletul nostru reprezintă un întreg iar o altă persoană nu are cum să ne completeze. Tocmai din această cauză vedem oameni care par că și-au găsit jumătatea însă peste câțiva ani relația se destramă și află că de fapt asta nu era jumătatea lor. Cu timpul găsesc o altă persoană, iar au impresia că și-au găsit jumătatea și tot s-au despărțit fiindcă și de data asta au făcut alegerea greșită.

Sfatul meu e să nu vă puneți fericirea în exterior – în obiecte sau persoane – fiindcă odată cu plecarea lor va dispărea și fericirea voastră.

Lasă un răspuns