Frumusețe naturală cu ajutorul spirulinei

Algă albastră și verde microsopică, bogată în acizi aminați, proteine și vitamine, spirulina este reputată pentru faptul că are proprietăți miraculoae. Spirulina este din ce în ce mai utilizată în domeniul cosmeticii. Descoperă de ce este atât de apreciată.

În afară de multiplele beneficii asupra sănătății, spirulina, care conține acizi grași sănătoși și un număr mare de vitamine și minerale, face adevărate minuni în domeniul cosmeticii: unghiile, părul și pielea vor beneficia de numeroasele beneficii. Într-un cuvânt, spirulina reprezintă o modalitate naturală și ecologică de a avea grijă de sănătatea interioară cu rezultate vizibile la interior.

Pentru unghii fortificate
Cantitatea și varietatea de minerale (calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu) și vitamine (A și B12) prezente în spirulină sunt esențiale pentru hrănirea părului și unghiilor. Unghiile striate își vor regăsi vigoarea datorită spirulinei.

Pentru stimularea creșterii părului
Adăugată în șampon sau în balsam, spirulina stimulează creșterea părului, îl fortifică datorită acizilor grași esențiali și beta-carotenului, asta pe lângă numeroasele minerale și vitamine conținute. Pentru a profita de maxim de aceste beneficii se recomandă consumarea spirulinei atât pe cale orală cât și pe cale topică.

O soluție eficientă împotriva căderii părului
Bogată în cupru și fier, spirulina este recomandată împotriva căderii părului precum și pentru facilitarea apriției firelor noi.

Pentru a lupta împotriva mătreții
Spirulina acționează ca un antioxidant, permite întărirea metabolismului și asigurarea unui scalp mai sănătos, prin urmare complet eliberat de mătreață. Asta după doar patru săptămâni de cură.

Tonifiant natural
Radicalii liberi sunt principalii responsabili pentru pielea obosită, ternă și flască. Consumul regulat de spirulină ne susține metabolismul și îl ajută să elimine toate impuritățile și redă elasticitatea și tonusul pielii. Tenul nu mai este gras și vitaminele contribuie la redarea luminozității acestuia. Îți poți prepara singură o mască pe bază de spirulină.

Pentru mai puține riduri și linii de expresie
După cum spuneam, spirulina contribuie la redarea elasticității pielii fie sub formă de mască, fie consumată pe cale orală sub formă de suplimente. Spirulina conține, printre altele, tirozină, vitamina E și seleniu, compuși prezenți în numeroase creme și produse anti-aging datorită capacității de a întârzia procesul de îmbătrânire al celulelor.

Pentru eliminarea cearcănelor
Spirulina întărește sistemul imunitar, fapt ce fortifică pielea în mod natural și ameliorează răspunsul epidermei la probleme precum iritații sau uscăciunea pielii. În plus, efectul său decongestionant elimină cearcănele.

Lasă un răspuns